Bemutatom: Enzot, a kicsi tacsit


Nemrég az Instagramon kérdeztelek Benneteket arról, hogy kik a kedvenc kutyás Instagrammereitek (ezt így mondják?) . Egy csomó jó feedet ajánlottatok! Arra gondoltam, biztos Ti is kicsit jobban megismernétek őket, ezért folytatom a “Bemutatom” sorozatot:). 

Most Enzo következik, a kis törpetacsi, akinek a fotós anyukája csak úgy dobálja a cukiságbombákat az oldalukon:) .Gazdái,  Kristóf és Gréti mesélnek:

Miért éppen egy törpetacsival bővültetek?

Olyan fajtát kerestünk, aki rövidszőrű, kis termetű, nem tùl nagy a mozgásigénye és jól alkalmazkodik a nagyvárosi élethez. Enzo, az első találkozásunkkor a legelevenebb kiskutya volt. Anyukájára rámorgott, tépte a testvéreit és hívta játszani, egy igazi egyéniség, szerelem volt első látásra. Mindenkire kiváncsi, mindenkivel kedves.


Honnan jött az Enzo név?
Krisóf: A nevet együtt választottuk, azon az úton hazafelé, amikor először találkoztunk vele, elmentünk kiválasztani Őt. Felcsaptuk az interneten a kutyaneveket. Azt tudtuk hogy mindenképp egy férfi nevet szeretnénk neki adni ( mivel fiú  ), az Enzo pedig annyira megtetszett Grétinek, hogy folyamatosan rágta a fülem és mondogatta hogy mennyire jól hangzik és illik rá. Nem meglepő, végül ez is lett a befutó.

Miben változtak meg a mindennapjaitok, mióta kutyások lettetek?
Sokszor megyünk le az udvarra, határozottan többet megyünk kirándulni mint előtte. Mindig egy plusz feladat olyan helyet választani ami kutyabarát. Azzal, hogy lett plusz egy fő, szinte mint egy gyerkőc, folyamatos odafigyelést igényel. 

Mi volt a legnagyobb meglepetés vele kapcsolatban?
A makacssága. Mármint tudtuk, hogy tacskó, de olyan mint egy kamaszgyerek. Rossz ha nem figyelsz rá, hisztizik, randalírozik, próbál kicselezni. Már-már azon a szinten tartunk, hogy próbál átverni. De hát Annyira cuki. 


Mi a legkedvesebb közös emléked?
Az a nap amikor elhoztuk, soha nem sírt az Anyukája után, olyan volt az első nap, mintha mindig is velünk lett volna.
Mennyi időt tudtok napközben együtt tölteni, hogyan illeszkedik Enzo a mindennapjaitokba?
Gréti: A napot velem indítja, lemegyünk egy gyors körre az udvarra, majd reggeli, egy kis játék, akkor ő alszik, én neki állok a tehendőimnek. Legfőképp itthonról dolgozom, fotózással és webdizájnnal foglalkozom, és most indult el az esküvőszervező cégünk is a From Heart Wedding.  Délután egy hosszabb sétát/ játékot ejtünk meg Enzoval, elmegyünk boltba, postára, bankba stb.Vannak olyan napok mikor apával tud menni és egész nap együtt utaznak. Általában akkor ha vidéken kicsit lehet sétálni is vele. 

Mi a legjellemzőbb dolog, amit megosztanál vele kapcsolatban?
Kristóf: az elnyújtott hétvégi álvásokon és a marha húson/bbq-n felül ?! Nagyon akaratos és önfejű. De könnyen tanul, iszonyat gyorsan ismerkedik és alkalmazkodik és imádja az életet és Gretit .Enzo a képeken Kilim nyakörvet és Kilim pórázt visel.

Using Format