Bemutatom Kevint, a nyuszikutyát

Sokszor a szerelem váratlanul éri az embert. Ábrándozunk, és ha máshogy is alakulnak a dolgok, mint elképzeltük, jó esetben a végén még boldogabbak vagyunk, mint amire számítottunk. Kevin története kacskaringósan indult, a kilátásai nem voltak túl fényesek. Most pedig…. De inkább olvassátok el Ti, mit mesél róla a gazdija, Fanni:


“Pár éve sokat beszélgettünk a férjemmel arról, hogy milyen jó lenne ha egy szőrgombóc várna minket a munkából hazatérve. 3 hónapja, 2018 évvégén érett meg az elhatározás, hogy szeretnénk egy kutyust. A fajtaválasztásnál fontos volt, hogy nyugis legyen, mert a belvárosban élünk, és napi 8 órát dolgozunk. Olyan fajtát szerettünk volna, aki nem szedi szét a lakást mire hazaérünk. Sokat gondolkoztunk, végül az agárra esett a választásunk, hiszen - bár nem köztudott, sőt, sokan éppen az ellenkezőjét feltételezik - 18 órát minimum szunyálnak a kanapén, mikor pedig ébren vannak akkor is maximum a kaját nézik ki a szádból szomorú bociszemekkel. 

Felvettük a kapcsolatot az Agár Fajtamentéssel és pár nap múlva kimentünk az ócsai otthonukba.
A neten már kinéztünk egy kutyust, de fenntartottuk a lehetőségét annak, hogy személyesen beleszeretünk egy másikba. Így is történt. Mikor kiértünk, egyértelmű volt, hogy van, aki kiválasztott minket. Közénk állt, és nem volt hajlandó tágítani tőlünk, követett minket, felágaskodott és a mellkasunkra tette a mancsát. Ő volt Kevin. Kicsit megijedtünk, mert hiányzik a jobb mellső lába. Egy autóút mellett találták meg az önkéntesek, a jobb lábában olyan csontelváltozással, ami nem reagált semmilyen kezelésre, így az orvos az amputáció mellett döntött. Henni - az Agár Fajtamentés vezetője - kicsit szomorkodott is, hogy 3 lábbal nem sok esélye van a gazdisodásra. Az emberek nem vállalnak be sérült állatokat, valószínűleg Kevin is a fajtamentésnél lel majd otthonra és ott fog megöregedni.

Három napot gondolkoztunk rajta, sok verzió átfutott a fejünkön, de végül mellette döntöttünk. A neve adott volt, nem akartuk ezt az egyet amije van, elvenni tőle. Sokszor jön be velem dolgozni, szerencsére kutyabarát a munkahelyem, mindig nagyon jól viselkedik, és imád tömegközlekedni, szóval álom vele a mászkálás. Imádja a piros trolikat, mindre fel akar szállni. Az a legérdekesebb, hogy a lábhiány kb. semmiben nem akadályozza. Tud futni, lépcsőzni, ugrálni, ajtókat kinyitni, pacsizni, mindent, amit egy négylábú. Életünk legjobb döntése volt hallgatni a megérzéseinkre és nem megrettenni egy kis furcsaságtól <3”


Kevin a fotókon a Flash nyakörvet viseli.

Kevin kalandjait itt követhetitek instagramon.

És ne felejstétek, Valentin nap alkalmából minden vásárlásotokkal - akár kutyás kiegészítő, akár print a választott - 3.000,- Ft-tal támogatjátok a Fajtamentést <3
Using Format