Bemutatom: Szentjobbi Kriszta kutyáit, Emmát és Lenkét

Biztosan sokan ismeritek Szentjobbi Kriszta instagram oldalát. Régóta követem őt, gyönyörködöm a fotóiban, csodálatos albumot álmodik meg nap mint nap a családjával közösen.


 A képek mögött érződnek a lefolytatott beszélgetések, ahogyan Kriszta és a gyerekek egymás ötleteit meghallgatva, sokszor biztosan kiegészítve szeretettel elkészítik maguk számára az emlékezetes pillanatokat. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ezt a fotóalbumot megosztják velünk is. Álmodozva figyelem őket, ahogyan közvetítik azt, amire mi is törekszünk. Az egymásra figyelésre, gondoskodásra. A minőségi időre, amit a gyerekeinkkel töltünk, amiből aztán nagy beszélgetések és kreatív játékok alakulnak. Mert Kriszta fotóit látva egészen biztosak lehetünk benne, hogy lelassult életet élnek, ahol a fontos dolgokra is jut idő. Öt gyerek mellett még két kutyára is:).

Mikor megláttam Kriszta oldalán, hogy a cuki tacskójuk mellé érkezett egy második kiskutya, nagyon kíváncsi lettem, mi motiválta egy új kutyus befogadására, mert abban egészen biztos voltam, hogy nem az unalmas perceit szeretné valamivel kitölteni:).- Miért döntöttetek úgy, hogy az öt gyerek, egy kutya és cica mellé újabb kutyust hoztok a házhoz?


- Emma kutyánk csak Zselyke társaságát keresi. Hiába szeretnének a többiek vele játszani, ő Zselyke mellől alig akar elmozdulni. Együtt is alszanak:). Ezért úgy éreztük, hogy jó lenne még egy kutyus a családba.- Miért éppen spánielt választottatok a tacsi mellé?


- Mikor összeköltöztünk Istivel vettünk egy csodaszép spánielt. Nagyon szerettük, játékos, kedves, ragaszkodó, okos, szeleburdi volt . Nem volt kérdés, hogy újra ezt a fajtát fogjuk választani.


- Miért éppen Lenkére esett a választásotok? Illetve szempont volt, hogy kisfiú vagy kislány legyen az új jövevény?


- Kislány kutyust szerettünk volna, mivel már csak fiúk voltak az alomban, így egyértelmű volt, hogy Lenke lesz a miénk. Azt gondolom, hogy semmi nem véletlen. Lenke nekünk született, ezért alakult ilyen “választás nélkül” a dolog. 


- Nagyon cuki név a Lenke, miért ezt választottátok?


- Nem volt kérdés, hogy Lenke lesz a neve. Minden második játékbaba nálunk Lenke. Szeretjük ezt a nevet.
 

-És hogyan illeszkedett be Lenke a családba, mennyire találta meg a helyét?


- A cicákkal viccesen alakult a kapcsolata, mivel állandóan kergette őket. Ezt nagyon nehezen viselték. Alig láttuk őket az első napokban:), elbújtak előle. Azóta már megbarátkoztak, együtt alszanak :). Emma rettenetesen féltékeny, még most is néha. Lenke minden egyes nap küzd a kegyeiért. Az elmúlt hetekben, már láttam őket többször játszani és összebújnak. Jó az irány hál isten :). Igyekszünk ugyanannyit foglalkozni mindkét kutyával. Pont olyan érzés, mint amikor tesó születik. Akkor is tudatosan figyelünk, hogy mindegyik gyerkőc ugyanannyit kapjon belőlünk. A gyerekek szárnyalnak, boldogok, Lenke minden kétlábut levett a lábáról az első pillanatban :)  A képen Emma és Lenke Kilim pórázt és Kilim nyakörvet viselnek.

Krisztát pedig itt tudjátok követni.


A fotókat Szentjobbi Kriszta készítette.

Using Format