Come as you are

Reggel van. Mindenki alszik még, a gyerekek túl vannak az első éjfélig tartó szilveszteri bulijukon, mérföldkő.

Visszanézek 2018-ra és nagyon hálás vagyok, mert sok fontos lépés van mögöttünk.

Egy éve eladtunk egy lakást és vettünk egy másikat villámgyors sebességgel, ami aztán egy egész éven át húzódó, masszív felújításba torkollott. De persze őrült jó, hogy magunknak tervezhettünk, alig várom, hogy nemsokára megmutassuk a végeredményt. 

Áprilisban örökbe fogadtuk Mámit, akivel immár hat tagúra bővult a családunk.

Aztán ősszel forradalmi változásokat éltem meg gondolatban. Ami a munkát illeti egy teljesen új vonalon indultam el, megszületett az Urban Joy kollekció.

Nagyon szeretem, és Ti is, ami fantasztikus érzés és nagyon köszönöm. Tele vagyok új ötletekkel is, amik reményeim szerint 2019-ben bombaként fognak robbani:). 

A festésben is új lehetőségeket látok. Két éve vettük meg a mostani házunkat, a felújítása közben albérletben is laktunk, majd a félig kész házat pofozgattuk egészre. Mivel nekem stabilan itthon van a “festőstúdióm” ez rányomta a bélyegét a hatékonyságomra is. Az idei terveink között szerepel a tetőtér beépítése, ami egy óriási falat lesz számunkra, lelkileg is. De ha minden jól megy, belevágunk, mert a végére éppen a tökéletes méretre és szobaszámra optimalizálnánk az otthonunkat. A plusz terekkel egy egész helyiséget nyerünk majd dolgozó résznek, én pedig végre megfesthetem a nagyméretű vásznaimat is.

2018 sok változást hozott lélekben is. Ősszel találtunk egy olyan közösséget, amiben azt látjuk, hogy az embereknek élő Istenkapcsolata van.  Eddig mi nem jártunk sehova, mert ha voltak is próbálkozásaink, mindig hülyén és kényelmetlenül éreztük magunkat, teljesen oda nem illőnek. Úgy éreztük, olyan magasan van a léc, amit mi nem tudunk megugrani, mintha egy hívő embernek “tökéletesnek” is kellene lennie. Na, mi nem vagyunk azok. 

Itt pedig már az első alkalommal csak bámultunk. Bizonyságtételekkel indul az Istentisztelet és én leesett állal hallgattam, hogy itt az emberek botladoznak, keresnek és kapcsolódnak. Megélik a hitüket esendő módon. Gyönyörű dolgok vannak, szépek és szomorúak.  

Egy barátommal beszélgettem most nyáron, és éppen kifejtettem neki, hogy kezdjük érezni egy hívő közösség hiányát, pedig eddig olyan jól elvoltunk magunknak. Ő azt mondta, teljesen más egyedül és más közösségben megélni a hitet. Egészen ponotsan azzal a példával illusztrálta, hogy: “Ildi, létezik maszek vízvezetékszerelő, de nem létezik maszek keresztény.”

Egy negyed éve értem, hogy mire gondolt, és borzasztóan hálás vagyok a tapasztalásért. 

Az új évre azt kívánom magamnak és Nektek is, hogy felismerjem, mi a fontos dolog, és mi nem az. Hogy legyen erőm és kedvem elvégezni ezeket a fontos feladatokat. Elfogadjam magam annak, aki vagyok. Legyen sok időm és türelmem a családomhoz, a gyerekekhez. Tudjam őket úgy nevelni, hogy érezzék, különlegesek, szeretni valóak, a legnagyobb csodák.

BÚÉK!

Using Format