Enteriőrtervezés, ahogy mi csináljuk

A festményeken  kívüli munkám, amikor  Andrissal, a férjemmel belsőépítészként dolgozunk. Nagyon jól kiegészítjük egymást a tervezői munkában, neki egészen különleges térrendezési érzéke van, én meg főleg a design kialakításában veszek részt, de mindkét részben megosztjuk egymással az ötleteinket, amitől igazán kerek lesz a végeredmény. 

Arra gondoltam, bepótolom, hogy talán eddig erről a területről meséltem a legkevesebbet ezért a legfrissebb kész munkánkkal meg is nyitom a bemutatók sorát.

A legutóbb elkészült munka saját projekt volt. Nagy kihívás és izgalom másoknak segíteni kialakítani azt a teret, ami végül az otthonukká válik, és emellett fantasztikus lehetőség, mikor teljesen a magunk számára a magunk ízlésére dolgozhatunk.

2018 januárjában vágtunk bele egy picike, saját lakás átalakításába a Kodály Körönd mellett. Ezek voltak a kiinduló állapotok:


Ebből szerettünk volna kihozni egy levegős, világos teret, ami könnyed és elegáns. Készítettünk egy hangulati táblát arról, mit szeretnénk megvalósítani:


A felújítás egyébként több, mint egy évig tartott és ez legnagyobb részt nem a kivitelező mestereken múlt. Andris végezte a melegburkolást és az asztalosmunkákat, azaz az összes beépített szekrényt, konyhát, falipaneleket nem csak megtervezte, hanem leszabatta majd össze is állította. Hónapokig tartott persze a munka és a család mellett, de megérte. 

A végeredmény pontosan olyan lett, mint amit elképzeltünk. 

A lakás eredeti állapotából a számunkra legértékesebb részleteket, mint pl a régi spalettát, vagy az új ajtóra felszerelt kovácsoltvas rácsot megtartottuk. 

Törekedtünk arra, hogy minőségi anyagokból építkezzünk. Svédpadlót tettünk le, a konyhapult kvarc kompozitből készült, a falra egy szépésges Ellie Cashman tapéta került. 

A mobilbútorok és a kiegészítők terén is különlegeset választottunk. A Remodel munkásságát régóta követjük, nagyon szimpatikus a társadalmi felelősségvállalásuk, örömmel választottunk tőlük kanapét. Az asztal Ikea Vittsjö, Bécsből hoztuk, mert itthon csak fekete verzióban kapni. A tömör dió tükör a Vakum Designból való, a képek pedig természetesen saját darabok.

Fontos szempont volt, hogy ne csak szép legyen a lakás, hanem jól használható, élhető is. A tárolásra külön figyelmet fordítottunk, két óriási beépített szekrény nyel majd el sok holmit és ezen kívül több gépet is rejt magában. Illetve a konyhai szekrény tükrös frontja még  a térérzetet is növeli.

És végül persze mindig fel szokott merülni kérdésként, mennyibe került ez az egész? Az ügyfeleknek is mindig ez az első kérdése, hogy vajon menniybe fog kerülni a tervezett felújítás? Erre sosem tudunk válaszolni, annyira összetett, minden eset egyedi. A felújítás költségét átlag nm árra szoktuk vetíteni. De ezt jelentősen befolyásolja már a lakás mérete, egy kis lakásban mindig sokkal nagyobb az átlagár, hiszen minden funkciót el kell helyezni, kevesebb nm-en oszlik el a gépészet és a berendezés költsége. Ezen kívül pedig erősen függ a végösszeg a felhasznált anyagok minőségétől. Esetünkben a a lakás mérete nagyon kicsi, és drága anyagokkal dolgoztunk, valamint cseréltük a bejárati ajtót, illetve a lakás teljes gépészetét, vizet, villanyt. A mi esetünkben a teljes felújítás, berendezéssel együtt (!) 295.000,- Ft-os nm áron alakult. Ez az összeg azonban csalóka, mert az asztalosmunka költsége nem volt benne, hiszen mindent Andris készített.


Ha pedig szeretnél nyerni tőlünk egy ingyenes lakberendezési tanácsadást, játssz 04.29. 23:59-ig 

Így tudsz részt venni a játékban:

***Írd meg kommentben a játék posztja alatt, hogy mit szeretnél átbeszélni: designt, tárolást, funkciókat vagy mindent:)?
***És persze kövesd az oldalamat!
Megduplázhatod az esélyedet, ha az insta oldalamon is játszol ;)És végül, csak mert nekem ezek a kedvenceim, jöjjön néhány bonus track előtte/utána kép:

Using Format